Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010

Διάλογος με τους μαθητές του 2ου Λυκείου



Συνεχίστηκε και σήμερα ο ανοιχτός διάλογος με τη νέα γενιά της πόλης μας, που ξεκίνησε ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος διεξάγεται με σκοπό τη διαμόρφωση του νέου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης της πόλης μας για την επόμενη δεκαετία.

Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε το 2ο Λύκειο Αμαρουσίου, όπου αντάλλαξε απόψεις με τους μαθητές για τα προβλήματα που τους απασχολούν και άκουσε τις προτάσεις τους σε θέματα που έχουν να κάνουν με το σχολείο, την ευρύτερη περιοχή του Ανατολικού Αμαρουσίου, αλλά και τη μελλοντική φυσιογνωμία του προαστίου μας.

Ανάμεσα στα θέματα που έθεσαν οι μαθητές στον κ. Δήμαρχο ήταν η ενίσχυση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας τα Σαββατοκύριακα, η ασφάλεια στις γειτονιές, το καινούργιο κλειστό γυμναστήριο που θα χτιστεί στον χώρο του Σχολείου και η αξιοποίηση των οικοπέδων Ματθαιάκη και Λουμίδη.

Ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι τα έργα για την κατασκευή του νέου κλειστού γυμναστηρίου θα αρχίσουν λίγο πριν το Πάσχα, με στόχο να γίνει η κατεδάφιση του υπάρχοντος γυμναστηρίου πριν από την έναρξη της προετοιμασίας των μαθητών για τις Πανελλήνιες. Αναφερόμενος στο οικόπεδο Λουμίδη, που βρίσκεται στην οδό Κονίτσης, ο κ. Δήμαρχος είπε ότι Δήμος Αμαρουσίου έχει καταθέσει αίτημα στον ΟΣΚ ώστε να κατασκευαστεί εκεί ΤΕΕ ειδικής αγωγής, για παιδιά με ειδικές ανάγκες, και αναμένει την έγκριση, ενώ για το οικόπεδο Ματθαιάκη τόνισε ότι έχει απαλλοτριωθεί από το Δήμο Αμαρουσίου προκειμένου στο χώρο να δημιουργηθεί Πνευματικό Κέντρο.

Σε ό,τι αφορά στην ενίσχυση των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, ο κ. Πατούλης είπε ότι αυτό θα γίνει εφικτό με την ανανέωση του στόλου των λεωφορείων, η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Για το θέμα της ασφάλειας στις γειτονιές, ο κ. Δήμαρχος αφού εξήγησε τις αρμοδιότητες της Δημοτικής Αστυνομίας, τόνισε και πάλι ότι κύριο μέλημα είναι να βρεθεί κατάλληλος χώρος στο Κέντρο της πόλης, ώστε να μεταστεγαστεί το Αστυνομικό Τμήμα. Ενώ τόνισε ότι ήδη στην περιοχή ενισχύεται ο δημοτικός φωτισμός.

Τον κ. Πατούλη συνόδευαν ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής παιδείας, αντιδήμαρχος κ. Δ. Καρλαύτης και ο Πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ κ. Θ. Βλαχοπιώτης.

Από το: http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=2769&cnode=323

1 σχόλιο:

  1. Να σας πω την αλάηθεια τον δήμαρχο δεν τον ειχα και σε πολυ εκτίμηση. Τον παρεαδέχτηκα όμωε διότι ήρθε Παρακσευή,του ζητήσαμενα βγούν απότο γήπεδο του σχολείο μας κάποιες κολώνες που ήταν πραγματικά επικύνδινες και την Δευτέρα τις έβγαλε. Δεν τοπερίμενα. Ωραίοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή