Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ο Δήμος Αμαρουσίου ο μόνος Δήμος που έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην Αϊτή.


Η κοινωνική ευαισθησία του Δήμου Αμαρουσίου και η στήριξή του σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη έγινε εμφανής για μια ακόμη φορά με αφορμή τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την Αϊτή. Ο Δήμος Αμαρουσίου ήταν ο μοναδικός Δήμος της χώρας μας που έστειλε ανθρωπιστική βοήθεια στην πληγείσα χώρα, με επικεφαλής τον υπεύθυνο των ανθρωπιστικών αποστολών του Δήμου Αμαρουσίου, Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νίκο Δούση Ρασσιά, καθώς και φάρμακα και τρόφιμα.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, βράβευσε χθες βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο τον κ. Δούση, απονέμοντας του τιμητική πλακέτα, ενώ ο κ. Δούσης έδωσε στο κ. Δήμαρχο την σημαία του Δήμου Αμαρουσίου την οποία είχε μαζί του στο υπαίθριο ιατρείο που είχε στήσει η αποστολή στην πρωτεύουσα της Αϊτής.

Ευχαριστώντας τον κ. Δούση, ο κ. Πατούλης τόνισε: «Συγχαίρω έναν άνθρωπο που έχει επιδείξει την ευαισθησία του τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και ως υπεύθυνος των ανθρωπιστικών αποστολών του Δήμου τα τελευταία 2 χρόνια έχει δείξει σημαντική δραστηριότητα που μας κάνει υπερήφανους ως πόλη και ως Διοίκηση. Ο κ. Δούσης βρέθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους γιατρούς στην Αϊτή, δίπλα στον λαό που δοκιμάζεται εκεί μετά τον καταστροφικό σεισμό. Του αξίζει ένα μεγάλο “μπράβο” κι ένα μεγάλο “ευχαριστώ” από τα βάθη της καρδιάς μου, γιατί τιμά το λειτούργημα του γιατρού, αλλά και το Δήμο Αμαρουσίου με την παρουσία του δίπλα σε συνανθρώπους μας που χρειάζονται βοήθεια».

Από την πλευρά του, ο κ. Δούσης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Πατούλη για την στήριξη που του παρέχει, και αναφέρθηκε στις ανθρωπιστικές αποστολές στη Γάζα, στην Λ’ Ακουίλα, στην Αλβανία και την Αϊτή στις οποίες έχει μετάσχει μέχρι σήμερα ως υπεύθυνος των ανθρωπιστικών αποστολών του Δήμου Αμαρουσίου, ενώ προβλήθηκε dvd με φωτογραφίες από τις ανθρωπιστικές αποστολές του Δήμου Αμαρουσίου στα μέρη αυτά.

Πηγή: http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=2710&cnode=323

Ως Μαρουσιώτες και κυρίως ως νέοι άνθρωποι αισθανόμαστε υπερήφανοι που η πόλη μας πρωταγωνιστεί εκεί που συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη.

Ως Έλληνες θαυμάζουμε την ελληνική αποστολή διάσωσης και αισθανθήκαμε δέος όταν τους παρακολουθούσαμε από τις οθόνες μας να σώζουν την ζωή ενός μικρού Αϊτινού. Δυστυχώς όμως το "βαρύ" ελληνικό κράτος δεν ενέκρινε τα σχετικά κονδύλια ώστε να μεταβεί η αποστολή αυτή στην Αϊτή και οι άνθρωποι αναγκάστηκαν να βρουν χορηγούς ιδιώτες επιχειρηματίες.

Ίσως στο Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να αναθεωρήσουν ορισμένα πράγματα, να είναι πιο ευαίσθητοι και να θυμούνται ότι η Αϊτή υπήρξε η πρώτη χώρα στον κόσμο που αναγνώρισε την Ελληνική Επανάσταση και την Ελλάδα ως ανεξάρτητο κράτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου