Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Με τους μαθητές του 6ου Λυκείου συζήτησε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης


Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τη νέα γενιά της πόλης μας, που διεξάγεται με σκοπό τη διαμόρφωση του νέου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Αμαρουσίου για την επόμενη δεκαετία, ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το 6ο Λύκειο Αμαρουσίου, στην περιοχή των Αναβρύτων, όπου και συζήτησε με τους μαθητές.

Ο κ. Πατούλης, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αντιδήμαρχο κ. Δ. Καρλαύτη και τον Πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ κ. Θ. Βλαχοπιώτη, αντάλλαξε για περίπου δύο ώρες απόψεις με τους μαθητές, οι οποίοι του ανέπτυξαν τα προβλήματα που τους αφορούν και που έχουν σχέση όχι μόνο με τη σχολική τους μονάδα, αλλά και με το Μαρούσι γενικότερα. Ενώ πρότειναν και λύσεις για ορισμένα από αυτά.

Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου που σχεδιάζεται να γίνει το επόμενο διάστημα, οι κυκλοφοριακές συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους γύρω από τα μεγάλα Εμπορικά Κέντρα που λειτουργούν στα όρια του Δήμου, η ανάγκη δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων, αλλά και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τα έργα που έχουν γίνει περιμετρικά του σχολείου επί της οδού Ευκαλύπτων.

Από την πλευρά του ο κ. Δήμαρχος παρουσίασε στους μαθητές τι σχεδιάζει να κάνει η Δημοτική Αρχή το επόμενο διάστημα στην περιοχή, ενώ εξήγησε στους μαθητές πόσο σύνθετο πρόβλημα είναι σε πολλές περιπτώσεις η επίλυση ενός ζητήματος, αναλύοντας τους παραμέτρους και εμπόδια που χρειάζεται να ξεπεραστούν στην πορεία επίλυσης του. Και αναφέρθηκε χαρακτηριστικά σε ένα ζήτημα που όλοι οι μαθητές του σχολείου γνώριζαν, αυτό της κατασκευής των πεζοδρομίων επί της οδού Ευκαλύπτων, μιας σημαντικής παρέμβασης που εδώ και χρόνια ζητούσαν οι μαθητές αλλά και οι κάτοικοι της περιοχής, η οποία όμως για να υλοποιηθεί έπρεπε πρώτα να ξεπεραστούν μια σειρά από προβλήματα.

Ο Δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα ειλικρινής απέναντι στους μαθητές, τονίζοντας ότι «δεν ισχυριζόμαστε ότι έχουμε κάνει τα πάντα, αλλά καταβάλουμε μεγάλες προσπάθειες για την βελτίωση της καθημερινότητας όλων των κατοίκων του Αμαρουσίου».

Και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην κατασκευή του νέου κτηρίου του 6ου Λυκείου, έργο που βρίσκεται πλέον στο τελικό στάδιο, αφού φαίνεται ότι ξεπεράστηκαν οι χρονοβόρες διαδικασίες έγκρισης ολοκλήρωσης του έργου από τον ΟΣΚ. Επισήμανε μάλιστα ότι στο Δήμο Αμαρουσίου λειτουργούν 36 σχολικές μονάδες, για τις οποίες την ευθύνη για την κατασκευή και στη συνέχεια λειτουργία τους , την έχουν ο ΟΣΚ και το Υπουργείο Παιδείας αντίστοιχα. Ο Δήμος το μόνο που μπορεί να κάνει, είναι να πιέζει την Κεντρική εξουσία και τον ΟΣΚ προκειμένου να χτίζονται νέα σχολεία στην πόλη, ενώ κάθε χρόνο δαπανά πολλά χρήματα για τη συντήρηση των σχολείων. Χρήματα που του αποδίδονται καθυστερημένα από το Κράτος και πολλές φορές όχι στο σύνολό τους. Αυτό σημαίνει ότι από την πλευρά του Δήμου γίνεται ότι είναι δυνατόν για την ομαλή λειτουργία όλων των σχολείων της πόλης, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει ο Δήμος να απολογείται σε θέματα για τα οποία δεν έχει την ευθύνη.

Aπό το: http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=2763&cnode=323

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου