Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Μήπως τα θέλει ο πισινός μας;















Σε ισχύ τα νέα μέτρα της κυβέρνησης


Aπό τις 15 Μαρτίου θα ισχύσουν τελικά οι νέοι αυξημένοι συντελεστές του ΦΠΑ διευκρίνισε την Πέμπτη το υπουργείο Οικονομικών. Αυξάνονται από το 4,5% στο 5%, από το 9% στο 10%, και από το 19% στο 21%.

Από την Πέμπτη ισχύουν οι νέοι αυξημένοι ειδικοί φόροι κατανάλωσης σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα.

Σύμφωνα με τα νέα σκληρά μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση περικόπτονται κατά 30% ο 13ος και 14ο μισθός και το επίδομα αδείας για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Περικόπτονται επίσης κατά 12 % τα επιδόματά τους με εξαίρεση τα οικογενειακά επιδόματα και τα επιδόματα ειδικών συνθηκών.

Κατά 7% μειώνονται οι μισθοί των υπαλλήλων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις εταιρείες που το δημόσιο κατέχει το 51% του μετοχικού τους κεφαλαίου.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_04/03/2010_326389

Την στιγμή που ένα ένα χάνονται όλα τα δικαιώματα που κατέκτησαν οι εργαζόμενοι, την στιγμή που οι μισθοί μειώνονται και οι τιμές εκτινάσσονται, τη στιγμή που καθημερινά απολύονται εκατοντάδες...

...Ο "Ελληνάρας" ζητά ανέμελος από τον περιπτερά της γειτονιάς του το "καυτό" DVD της Τζούλιας!

Οι κυβερνόντες από τη μεριά τους κάνουν πολύ καλά αφού όλη η Ελλάδα ασχολείται τον τελευταίο καιρό τη μια με το εθνικό διαζύγιο, την άλλη με την Τζούλια και στη συνέχεια θα ασχοληθεί με το πιο ενδιαφέρον πρωτάθλημα των τελευταίων χρόνων που το διεκδικούν 3 ομάδες.

...και φυσικά δεν συμβαίνουν τυχαία όλα αυτά.

Αν σκεφτούμε όμως ότι το κάθε “καυτό” DVD κοστίζει 20,00€ και μέσα σε 1 μέρα πουλήθηκαν 200.000 τα έσοδα ήταν: 200.000,00 * 20,00€ = 4.000.000,00€

Πως να μην αναρωτηθούμε μετά αν τα θέλει ο πισινός μας ή όχι;

Σίγουρα πάντως είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!

Υ.Γ: Παρεπιπτόντως θυμόμαστε ακόμα τον Πρωθυπουργό που προεκλογικά δεσμευόταν για αυξήσεις στους μισθούς πάνω από τον ρυθμό αύξησης του πληθωρισμού.

4 σχόλια:

  1. To isterografo ola ta lefta. Osa koroida psifisan pasok as exoun to krima sto laimo tous. Ta daneia tou patera ta plironoume tora sto gio na ta girisei. Distixos omos pali kapoioi tha paroun ta lefta mas.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σχετικά με τους Έλληνες: Αγαπώ την ελλάδα, αλλά δυστυχώς πλέον ντρέπομαι που είμαι έλληνας. Έχουμε μάθει να αναζητούμε δικαιολογίες για τα πάντα. Δεν φταίμε ποτέ εμείς, πάντα φταίει κάποιος άλλος. Η λέξη αυτοκριτική για εμάς τους Έλληνες είναι δυστυχώς άγνωστη. Τώρα που περνάμε δύσκολες οικονομικά στιγμές, αντί να βάλουμε κάτω το κεφάλι και να δουλέψουμε και να δώσουμε ένα τέλος στη διαφθρορά και την σπατάλη, ακούμε τις απίστευτες μπούρδες ότι δήθεν για τα χάλια μας φταίνε οι κερδοσκόποι! Παραπονιόμαστε που μας κράζουν οι Γερμανοί, αλλά δυστυχώς καλά κάνουν! Θέλουμε όλοι να μπούμε στο δημόσιο για να καθόμαστε. Τρέχουν 10.000 άτομα να δίνουν ασεπ για 50 θέσεις. Καμία διάθεση για κάτι δημιουργικό. Σεν γινόμαστε υδραυλικοί για να βγάζουμε 5.000 το μήνα γιατί θέλουμε δουλειά γραφείου αλλά μετά παραπονιόμαστε που βγάζουμε 700 ευρώ. Κάποιοι τολμηροί που τολμούν να ανοίξουν δικη τους επιχείρηση (και δεν εννοώ φαγάδικο) και να δώσουν και δουλειά σε κόσμο έρχονται αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και τη διαφθορα. Οι γερμανοί βγήκαν ισοπεδωμένοι από δύο παγκοσμίους πολέμους και και τις δύο φορές έστησαν πανίσχυρη οικονομία μέσα σε λίγα χρόνια. Οι ιάπωνες επίσης ισοπεδωμένοι και με δύο πόλεις θύματα πυρηνικής βόμβας δημιούργησαν τρομερή οικονομία και βιομηχανία. Ο έλληνας μπορεί. Έχεο ικανότητες. Πολλοί που φεύγουν έξω προοδεύουν. Αλλά στο νεοελληνικό κράτος επικρατεί η τεμπελιά, η διαθφορά, ο εξυπνακισμός, η σπατάλη και φυσικά η απουσία κάθε διάθεσης αυτοκριτικής. Έχετε δει πως είναι η αθήνα; Έχετε συγκρίνει τις πόλεις μας με τις αντίστοιχες ευρωπαικές; είμαστε όντως 100 χρόνια πίσω. ΧΑΟΣ. Δεν έχουμε καν πεζοδρόμια. Δεν έχουμε πάρκα. Δεν μπορεί ο ανάπηρος να βγει από το σπίτι του. Η μαμα δεν μπορεί να πάει το παιδί της βόλτα με το καροτσάκι. Δεν σταματάει ποτε οδηγός για να περάσει πεζός. Οδηγούμε λες και έχουμε πάρει κόκα. Βριζόμαστε παντού. Καμία ευγένεια, καμία αβρότητα. Τα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι περιορισμένα και αναγκαζόμαστε να χρησιμοποιούμε αυτοκίνητα κατα κόρον. Τα δημόσια έργα γίνονται με πολλαπλάσιο κόστος και αντί να κρεμάσουμε κανέναν πολιτικό που μας φόρτωσε τις μίζες του στη πλάτη μας τρέχουμε και τους γλύφουμε προεκλογικά. Και μετά έχουμε και την ψευτουπερηφάνια ότι είμαστε οι μεγάλοι έλληνες. Κληρονομήσαμε έναν σπουδαίο πολιτισμό και τον καταντήσαμε ένα τριτοκοσμικό κράτος. Και λέμε τους άλλους ευρωπαίους ξενέρωτους και κουτόφραγκους. Αυτοί είμαστε. Μια χώρα της μέσης ανατολής με νοοτροπία μεσαίωνα και αν δεν αλλάξουμε (όλοι μας, όχι μονο οι άθλιοι πολιτικοί), απλά θα βουλιάζουμε όλο και πιο βαθιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πάλι εμείς θα τα πληρώσουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή