Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2010

Ανοιχτός διάλογος της Δημοτικής Αρχής και του Συμβουλίου Νέων με μαθητές.


Η Δημοτική Αρχή προετοιμάζει το σχέδιο της για το Μαρούσι της επόμενης 10ετίας, με στόχο να ξαναβρεί η πόλη μας τον ανθρώπινο χαρακτήρα της αλλά και να παραμείνει οικονομικό μητροπολιτικό κέντρο της Αττικής.

Στο πλαίσιο αυτό, ξεκίνησε ο δημόσιος διάλογος για τη διαμόρφωση αυτού του σχεδίου. Σκοπός του διαλόγου είναι «να ακουστεί η φωνή» όλων των πολιτών, κάθε ηλικιακής, κοινωνικής ή επαγγελματικής ομάδας. Να δοθεί η δυνατότητα διατύπωσης των προβληματισμών αλλά και των προτάσεων σε ένα ζήτημα που μας αφορά όλους, όπως είναι η μελλοντική φυσιογνωμία του Αμαρουσίου.

Στο διάλογο αυτό πρωταγωνιστικός είναι ο ρόλος της νέας γενιάς, η φωνή των νέων της πόλης. Γι’ αυτό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης ξεκίνησε τη δημόσια διαβούλευση από τους μαθητές της πόλης και επισκέφθηκε χθες το 5ο Λύκειο Αμαρουσίου και το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων, για να ακούσει τη φωνή και τα προβλήματα των μαθητών.
Το Δήμαρχο συνόδευαν ο πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας του Δήμου, αντιδήμαρχος κ.Δ.Καρλαύτης και ο πρόεδρος του ΤΟΣΥΝ κ.Θ.Βλαχοπιώτης.

Στις συζητήσεις τέθηκαν από τους μαθητές τόσο θέματα που αφορούν στη λειτουργία και τα προβλήματα των σχολικών μονάδων, όσο και ευρύτερα θέματα των γειτονιών του Αμαρουσίου. Οι μαθητές διατύπωσαν τις απόψεις τους για το πως θέλουν να είναι η πόλη που ζουν, πρότειναν ιδέες και λύσεις, ενώ εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοποριακή αυτή ενέργεια του Δημάρχου να διεξάγει ανοιχτό διάλογο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα.

Από την πλευρά του, ο κ.Πατούλης τόνισε: «Στην προσπάθεια που κάνουμε για να αναβαθμίσουμε την πόλη μας, θέλουμε να ακούσουμε όλους τους πολίτες. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην ακούσουμε και τους μαθητές, τη νεολαία, το πιο ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας μας, που πάντα βλέπει τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία από αυτή που τα βλέπουμε εμείς οι μεγαλύτεροι. Ξεκινήσαμε σήμερα από το 5ο Λύκειο και το Πειραματικό Λύκειο Αναβρύτων και θα συνεχίσουμε τον διάλογο και στα υπόλοιπα σχολεία. Ο διάλογος θα επεκταθεί σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας, με στόχο να διαμορφώσουμε μαζί το Μαρούσι που θέλουμε να ζούμε, το Μαρούσι του μέλλοντος, που δεν μπορεί παρά να είναι καλύτερο για όλους μας».

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο 6ο Λύκειο Αμαρουσίου και έγινε ένας δημιουργικός διάλογος με τους μαθητές.

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος, ο κ. Καρλαύτης ως υπεύθυνος για θέματα Παιδείας και ο Πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν θα επισκεφτούν όλα τα Λύκεια της πόλης για να μοιραστούν με τους μαθητές τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου