Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Το τέλειο φινάλε!














Το Μαρούσι έβαλε τον ιδανικό επίλογο σε μια ονειρεμένη σεζόν, επικρατώντας 70-60 του Πανελληνίου στον Άγιο Θωμά,κατακτώντας την τρίτη θέση και ανανεώνοντας το ραντεβού του με την Ευρωλίγκα.

Δυο σερί ήττες από τον Πανελλήνιο ήταν πολλές για το Μαρούσι. Η ομάδα των βορείων προαστίων δεν ήταν διατεθειμένη να γκρεμίσει ό,τι έχτιζε όλη τη χρονιά, επικρατώντας τελικά των «Ολυμπιονικών» με 70-60 και κάνοντας το 3-2 στη σειρά των μικρών τελικών. Και μπορεί η ίδια η... ύπαρξη των «κιτρινόμαυρων» τη νέα σεζόν να παραμένει ερωτηματικό, όμως οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έκαναν το χρέος τους και κλείδωσαν την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα!

Το τέλος βρήκε όλους τους παίκτες του Αμαρουσίου να πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι στο κέντρο του γηπέδου μαζί με τους φίλους της ομάδας που μπήκαν στο παρκέ ενώ ακολούθησε η απονομή μεταλλίων! Ήταν ο ιδανικός επίλογος μιας ομάδας που τρέλανε την Ευρώπη και έβαλε τους ιδανικούς τίτλους τέλους σε μια ονειρεμένη χρονιά.

Οι εκπλήξεις του Μπαρτζώκα

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας έκανε την έκπληξη, ξεκινώντας τους Μάριο Μπατή και Στίβεν Αριγκμπάμπου σε μια πεντάδα ειδικών συνθηκών! Ο Μπατής πήγε πάνω στον Μπλάκνεϊ ενώ ο Γερμανός ανέλαβε το μαρκάρισμα του Βουγιούκα, όπως πετυχημένα έκανε και στο πρώτο παιχνίδι της σειράς! Αποτέλεσμα; Ο Βουγιούκας τελείωσε το πρώτο δεκάλεπτο χωρίς πόντο ενώ ο «Μου-Μου» πέτυχε έξι πόντους με 2/2 δίποντα και 2/2 βολές. Επιθετικά η ομάδα των βορείων προαστίων στηρίχτηκε στις πρωτοβουλίες του Καϊμακόγλου, ο οποίος έκανε το 16-11 με τρίποντο στο 8' κλείνοντας την πρώτη περίοδο με 10 πόντους και άψογα στατιστικά (2/2β., 1/1δίπ., 2/2τρίπ.)! Το Μαρούσι επέβαλε τον ρυθμό του κόντρα στον Πανελλήνιο που ακόμα... ψαχνόταν.

Η αντεπίθεση του Πανελληνίου

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με ολιγόλεπτη καθυστέρηση λόγω προβλήματος στο «24άρι» χρονόμετρο όμως το Μαρούσι δεν κατέβασε ρυθμούς. Με τρία σερί τρίποντα των Πελεκάνου, Κις οι «κιτρινόμαυροι» εκτόξευσαν τη διαφορά στο +10 (27-17) στο 13'30''. Σε εκείνο το σημείο ο Ζούρος έπαιξε με τρία πλέι μέικερ (Παπαμακάριος, Μπλάκνεϊ, Χαραλαμπίδης) και δικαιώθηκε αφού ο Πανελλήνιος ξεκίνησε να ροκανίζει τη διαφορά. Το Μαρούσι σκόραρε για τελευταία φορά με τον Κις (29-19 στο 14'25'') πριν ξεκινήσει το ξέσπασμα των «Ολυμπιονικών». Με τους Όουενς, Κις ο Πανελλήνιος μείωσε αρχικά σε 29-26 στα -2'40'' για τη λήξη του ημιχρόνου κόντα στο Μαρούσι που μπλόκαρε επιθετικά. Ο Ξανθόπουλος έκανε το 29-28 ενώ ο Μαυροειδής πρόσφερε ανάσες στους γηπεδούχους κάνοντας το 34-28.

Όλα ανοιχτά...

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου ο Αριγκμπάμπου έφερε εις πέρας την αποστολή του, αφού ο Βουγιούκας φορτώθηκε με τέταρτο φάουλ και αποχώρησε νωρίς-νωρίς για τον πάγκο. Ο Καλάθης πήρε την σκυτάλη στην επίθεση κάνοντας το 41-33 με 2/2 βολές στο 24' όμως ο Μπλάκνεϊ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Με δύο «κολλητά» τρίποντα του Αμερικανού γκαρντ ο Πανελλήνιος ισοφάρισε σε 42-42 στο 25'50''. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά για το Μαρούσι, ο Παπαμακάριος έδωσε το προβάδισμα στους φιλοξενούμενους για πρώτη φορά μετά τα πρώτα δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, κάνοντας το 44-47 στο 28'25'' με τρίποντο! Παρ’ όλα αυτά, το «μεγάλο» κάρφωμα του Λούκας (50-47) και το τρίποντο από τη σέντρα του Πελεκάνου (53-47) με το οποίο έκλεισε η τρίτη περίοδος έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης των γηπεδούχων.

Ο Κις μιλάει πάντα στο τέλος

Το Μαρούσι συνέχισε με το γκάζι πατημένο με τον Μπατή να εκτοξεύει τη διαφορά στο +12 (63-51) με τρίποντο στο 35' πανηγυρίζοντας έξαλλα! Κι εκεί που όλα έδειχναν ότι η ομάδα των βορείων προαστίων τέλεισε με την υπόθεση νίκη, ο Μπλάκνεϊ με γκολ-φάουλ αρχικά και στη συνέχεια με νέο καλάθι έκανε το 63-56 στο 35'25'' δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Μπίλι Κις απέδειξε (ξανά) ότι δεν φοβάται να πάρει τα μεγάλα σουτ και με τρίποντο στα -3'11'' έκανε το 66-57 για το Μαρούσι!! Ο Μπλάκνεϊ μείωσε από τη γραμμή των βολών σε 68-60 αλλά ήταν πια πολύ αργά. Ο Μπατής με καλάθι στον αιφνιδιασμό έκανε το 70-60 στα -56.2'', βάζοντας το κερασάκι στην τούρτα και σφραγίζοντας την τρίτη θέση για την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Πάντως οι φίλαθλοι πρόλαβαν τους πανηγυρισμούς αφού άναψαν καπνογόνα και πέταξαν χαρτάκια στο παρκέ στα -30.4'' κάνοντας... πρόωρη φιέστα!

Τα δεκάλεπτα: 18-15, 34-30, 53-47, 70-60
Μαρούσι (Μπαρτζώκας): Κουμπούρας, Κις 18 (4), Λούκας 12 (1), Πελεκάνος 9 (3), Μπατής 10 (2), Χόμαν 1, Νάτζφεϊ, Μαυροειδής 4, Καλάθης 4, Αριγκμπάμπου, Καϊμακόγλου 12(2).
Πανελλήνιος (Ζούρος): Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 10 (2), Χαραλαμπίδης, Καλαϊτζής, Όουενς 7, Σμιθ 11 (1), Πέτρουλας 3 (1), Όστοϊτς, Μπλάκνεϊ 18 (2), Κολώκας 2, Βουγιούκας 7.

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/agonistiki-a1basket/item/86912-το-τέλειο-φινάλε#
του Γιάννη Σταυρουλάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου