Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2010

Ευρωπαϊκό Σχέδιο Δράσης Κατά των Ναρκωτικών


Με το Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά 2009-2012, η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό, συντονισμένο και ισόρροπο τρόπο ένα πρόβλημα που αποκτά ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις και θίγει την ευρωπαϊκή κοινωνία στο σύνολό της.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Δράσης για τα Ναρκωτικά, η Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης, Ελευθερίας και Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καλεί τις εθνικές και τοπικές αρχές, τους οργανισμούς, τους κρατικούς φορείς, τις περιφέρειες, τους δήμους, τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία, τα ερευνητικά ινστιτούτα, τα μέσα ενημέρωσης, τις δημόσιες υπηρεσίες, τις ενώσεις, τις ΜΚΟ, τις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους και τους πολίτες να αναλάβουν συγκεκριμένη δέσμευση.

Παράλληλα με τις διάφορες πολιτικές και τα προγράμματα για τα ναρκωτικά που υλοποιούνται στα κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά είναι ένα νέο μέσο για όλους τους πολίτες της ΕΕ – ανεξάρτητα από την οργάνωση στην οποία ανήκουν, την προσέγγισή τους, την εθνική τους πολιτική ή τη στάση τους απέναντι στα ναρκωτικά.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην κοινή αυτή προσπάθεια για τη μείωση των προβλημάτων που συνδέονται με τα ναρκωτικά στην ευρωπαϊκή κοινωνία. Επιθυμεί, επίσης, να ενθαρρύνει τον διάλογο ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους και να αλληλοβοηθούνται για να επιτύχουν τον κοινό τους στόχο, δηλαδή τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των νέων στο πρόβλημα των ναρκωτικών.

To ΤΟΣΥΝ Αμαρουσίου δήλωσε συμμετοχή στο http://ec.europa.eu/ead και ζήτησε να παραλάβει φυλλάδια της εκστρατείας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Τα φυλλάδια αυτά θα μοιραστούν από μέλη του Συμβουλίου στους δρόμους της πόλης, αλλά και στο πλαίσιο των επόμενων δράσεων μας.

Γνωρίζουμε ότι το τεράστιο αυτό ζήτημα που ταλαιπωρεί αρκετές οικογένειες δεν λύνεται μονάχα με την διανομή μερικών φυλλαδίων. Χρειάζονται πολλά. Από την δική μας πλευρά όμως θα προσπαθήσουμε να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία όσο μπορούμε περισσότερο και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να πείσουμε έστω και ένα νέο ότι δεν χρειάζεται καν να δοκιμάσει ουσίες που θα τον οδηγήσουν στο μέλλον σε αδιέξοδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου