Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2009

Η Γρίπη της Ασφάλτου



Καθημερινά κατακλυζόμαστε από αμέτρητες πληροφορίες για την νέα γρίπη Η1Ν1. Ενημερώσεις από σχετικούς και άσχετους, δελτία ειδήσεων, διαλέξεις ειδικών, διαφωνίες ειδημόνων για το αν το εμβόλιο είναι ασφαλές ή μη, κλείσιμο σχολικών συγκροτημάτων και μια γενική ανησυχία μπορούν απεικονίζουν την σημερινή κατάσταση. Μέχρι στιγμής στη χώρα μας έχουν διαπιστωθεί 12 θάνατοι, που για τους περισσότερους όμως δεν ευθύνεται αποκλειστικά η νέα γρίπη, αφού οι θανόντες αντιμετώπιζαν χρόνια προβλήματα υγείας.

Φυσικά οι ζωές 12 συνανθρώπων μας είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα. Επίσης, είναι δεδομένο ότι πρέπει να ενημερωθούμε και να τηρούμε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για να αποφύγουμε τα χειρότερα. Γιατί όμως δεν αποτελεί πλέον είδηση ο θάνατος 15 με 20 ανθρώπων και ο σοβαρός τραυματισμός περισσότερων κάθε σαββατοκύριακο από τα τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα;

Είμαστε για μια ακόμα φορές πρωταθλητές στα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρώπη. Καθημερινά χάνουν την ζωή τους νέοι άνθρωποι στον δρόμο. Όλοι έχουμε χάσει συγγενείς, φίλους ή γνωστούς στην άσφαλτο.

Κι όμως…Ποιος ασχολείται με την γρίπη της ασφάλτου;

2 σχόλια:

  1. Μια χαρά τα λέτε. Κάτι πρέπει να κάνουμε με τα τροχαία. Αυτή η αδιαφορία και το δεν βαριέσαι, δεν θα συμβεί σε μένα είναι ό,τι χειρότερο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή