Δευτέρα 6 Ιουλίου 2009

Aπάντηση στην http://kastalia2009.wordpress.com/


Μετά το έρώτημα "Ποιός Πληρώνει" που διατύπωσε ο blogger "Kastalia2009" ενημερώνουμε τους Μαρουσιώτες ότι δεν ζητήσαμε, ούτε θα ζητήσουμε την οικονομική στήριξη του Δήμου Αμαρουσίου για ταξίδια στο εξωτερικό.

Στη συνέχεια δημοσιεύουμε την απάντηση μας στο άρθρο http://kastalia2009.wordpress.com/2009/07/05/%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CE%B5%CE%B9/

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε ότι στο blog σας «http://kastalia2009.wordpress.com» αναφερθήκατε με δυσφημιστικά σχόλια στο Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου. Για τις δράσεις και τις ενέργειές μας είναι προφανές ότι δεν γνωρίζετε πολλά, παρά το γεγονός ότι έχουμε δημοσιεύσει μέσω του blog μας maroussitosyn.blogspot.com και της σελίδας μας στο facebook neoi amaroussiou όλες μας τις δράσεις. Δεν είναι όμως της στιγμής να κάνoυμε απολογισμό έργων.

Ως νέοι με αρχές και αξίες σεβόμαστε τα χρήματα των δημοτών για αυτό μην ανησυχείτε κανείς δεν πήγε, ούτε θα πάει στις Βρυξέλλες με τα πολύτιμα χρήματα του δημότη. Είμαστε αρκετά υπεύθυνοι και δεν θα ζητάγαμε σε καμία περίπτωση την οικονομική στήριξη του Δήμου για αυτά τα ταξίδια.

Η πρώτη φορά που ταξιδέψαμε στις Βρυξέλλες ήταν στις 30/3, μετά από την συμμετοχή μας στον διαγωνισμό «ΝΕΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και η Μ.Κ.Ο «Ευρωπαϊκή Έκφραση» για να αναδείξουν το ΤΟ.ΣΥ.Ν με το πιο ευρωπαϊκό προφίλ. Ο Διαγωνισμός χωριζόταν σε δύο μέρη (γραπτά και προφορικά). Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το site του διαγωνισμού http://www.european-tosyn.gr/ . Επίσης δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα τόσο του γραπτού διαγωνισμού όσο και την τελική σειρά κατάταξης, ύστερα από τις προφορικές εξετάσεις, που το ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου διακρίθηκε ανάμεσα σε 40 ΤΟ.ΣΥ.Ν από όλη τη χώρα. Το έπαθλο ήταν να μεταβεί ένας από εμάς στις Βρυξέλλες και να έχει την τιμή να συναντηθεί με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές παραθέτοντας τους τα προβλήματα της πόλης και της Νέας Γενιάς. Τα έξοδα καλύφθηκαν πλήρως από την Μ.Κ.Ο «Ευρωπαϊκή Έκφραση».

Η δεύτερη φορά που θα πάμε στις Βρυξέλλες 9/7 είναι για την συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη Νεολαία και την Υγεία που διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και άλλες οργανώσεις νέων. Η αίτηση συμμετοχής που κάναμε έγινε δεκτή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αποτέλεσμα να μπορέσει ένα μέλος του ΤΟ.ΣΥ.Ν να εκπροσωπήσει την νεολαία της πόλης. Τα έξοδα θα καλυφθούν πλήρως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Για όποιον δυσπιστεί είμαστε στη διάθεση του να του δείξουμε όλα τα e-mail επικοινωνίας που είχαμε με την διοργανώτρια αρχή που αποδεικνύουν ότι τα έξοδα καλύπτονται από αυτήν και όχι από τον Δήμο.

Σας ενημερώνω επίσης ότι στα πλαίσια της διάσκεψης θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός φωτογραφίας, poster, video που θα ευαισθητοποιεί τους νέους στα σύγχρονα προβλήματα Υγείας. Το ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου συμμετέχει με poster που έχει τίτλο «Silent Threat» και απευθύνεται στην σιωπηλή απειλή του AIDS. Το έργο έχει τεθεί σε ψηφοφορία για το κοινό στην επίσημη σελίδα της διάσκεψης http://ec.europa.eu/health-eu/youth/conference/index_en.htm (Competition ==> Gallery ==> select Posters/Drawing).

Όλους όσους έχετε ενεργό ρόλο στα κοινά της πόλης σας θέλουμε δίπλα στις προσπάθειές μας. Ελπίζω μετά από την διευκρινιστική μας απάντηση να λύσαμε τις απορίες όλων. Τα να ρωτάτε και να έχετε απορίες φυσικά και δεν είναι κακό και το να μας κρίνεται είναι εποικοδομητικό, αλλά αφού πλέον ξέρετε «ποιος πληρώνει», ελπίζουμε να συμφωνήσετε ότι είναι τιμητικό για την πόλη να συμμετέχουν οι νέοι της στις ευρωπαϊκές εξελίξεις.

Σας ζητούμε να αφήσετε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου έξω από τις στείρες κριτικές που στόχο έχουν την σημερινή Δημοτική Αρχή.

Το ΤΟ.ΣΥ.Ν ανήκει σε όλους τους νέους του Αμαρουσίου.

2 σχόλια:

  1. Kakws apantisate stis laspologies! Den xreiazetai na toys dinete kan simasia! Toys apodeiksate poios plirwne gia ta taksidia pou pigate kai aytoi sinexizoun...
    To oti asxoloyntai me to TOSYN simainei oti aksizete!!
    Kali sinexeia kai elpizw i kakovouli kritiki na sas dinamwsei perissotero!

    KATERINA G.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η απάντηση είναι αποστομοτική!!!
    Πως την πάτησαν έτσι οι τύποι! Μπήκα στη σελίδα της ΜΚΟ και λέει καθαρά ότι το 3ο ΤΟΣΥΝ θα εκπροσωπηθεί από ένα μέλος της που θα ταξιδέψει δωρεάν! Φιάσκο ο Κασταλίας!
    Αυτό είναι το κακό με αρκετούς Bloggers, ότι γράφουν χωρίς να κάνουν ρεπορτάζ, να διασταυρώνουν ειδήσεις και να ρωτάνε!
    Κοιτάζοντας το Κασταλία 2009 έβγαλα το συμπέρασμα ότι αυτός που το γράφει είναι άνθρωπος που ακόμα και στον ύπνο του βλέπει τον Πατούλη ή πληρώνεται να γράφει εναντίον του.
    Επειδή εξ' αιτίας του μικρού της ηλικίας σας δεν είστε μαθημένοι στα πολιτικά παιχνίδια αν θέλετε ακούστε την συμβουλή μου: Μην τους απαντάτε! Μην τους δίνεται σημασία!
    Διατηρείστε την αγνότητα σας και προσπαθείστε να κάνετε έργο για την νεολαία της πόλης!
    Από του χρόνου θα πρέπει όμως να είστε πιο δραστήριοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή