Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ευρωπαϊκό συνέδριο νέων για την υγεία που συμμετείχε το ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου


Ο εκπρόσωπος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αμαρουσίου, Βασίλης Γεωργακάκος, συμμετείχε στο Συνέδριο για την Υγεία των Νέων που έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες στις Βρυξέλλες. Περισσότεροι από 400 νέοι από όλη την Ευρώπη συνεδρίασαν με στόχο την ενημέρωση, μα πάνω απ' όλα τον διάλογο γύρω από ουσιώδη θέματα υγείας των νέων.

Πολλά τα ζητήματα που τέθηκαν υπό συζήτηση στο άψογα διοργανωμένο αυτό διήμερο. AIDS, κάπνισμα, διατροφικές συνήθειες ήταν μερικά μόνο από τα θέματα που συζητήθηκαν με αρμόδιους εκπροσώπους της Ένωσης, μεταξύ των οποίων και η κ. Ανδρούλα Βασιλείου, Ευρωπαία Επίτροπος Υγείας. Η κ. Βασιλείου υποδέχθηκε τους νέους το μεσημέρι της 9ης Ιουλίου στην εναρκτήρια ομιλία της, δίνοντας τους βασικές κατευθυντήριες γραμμές. Όταν συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου δεν έκρυψε την χαρά της που οι νέοι από το Μαρούσι ασχολούνται ενεργά με ζητήματα Υγείας σε ευρωπαϊκό επίπεδο και εξέφρασε την επιθυμία να διοργανωθεί στο μέλλον μια αντίστοιχη διάσκεψη και στην Ελλάδα. Εξίσου ενδιαφέρων όμως υπήρξε και ο διάλογος μεταξύ των νέων. Συζήτησαν ανοιχτά για ζητήματα που τους απασχολούν, αναζητήσαν λύσεις, βρεθήκαν μπροστά σε αδιέξοδα, αλλά τελικά έβγαλαν πολλά και χρήσιμα συμπεράσματα για τη βελτίωση της υγείας των νέων και όχι μόνο.

“Think Globally- Act Locally” (“Σκέψου Παγκόσμια - Δράσε Τοπικά”) ήταν το βασικό σύνθημα του Συνεδρίου. Τα προβλήματα υγείας, άμεσα συνδεδεμένα με τα περιβαλλοντικά, είναι προβλήματα παγκόσμια, τα οποία όμως για να λυθούν απαιτούν δράση και σε τοπικό επίπεδο. Ακολουθώντας την ιδέα αυτή το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αμαρουσίου, που ήταν το μοναδικό Τοπικό Συμβούλιο Νέων της χώρας που έδωσε το παρόν στη διοργάνωση, αποκτά νέα κίνητρα και σκοπεύει να γίνει πιο δραστήριο από ποτέ, ώστε επάξια να μπορέσει να εκφράσει τους νέους που είναι το πιο ζωντανό κομμάτι της κοινωνίας μας.

2 σχόλια: