Παρασκευή 3 Ιουλίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου συμμετέχει στη διάσκεψη στις Βρυξέλλες για την Υγεία


Στη διάσκεψη για τη Νεολαία και την Υγεία που θα διεξαχθεί στις 9 και 10 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, θα συμμετάσχει το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου. Στη διήμερη διάσκεψη, που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και άλλες οργανώσεις νέων, θα συμμετέχουν περισσότεροι από 400 νέοι από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσά τους θα βρίσκεται και ο Μαρουσιώτης Βασίλης Γεωργακάκος, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις και να εκφράσει τις ανησυχίες του, μαζί με τους συνομήλικούς του, πάνω σε σοβαρά θέματα υγείας, όπως είναι η μάστιγα του AIDS, η συνήθεια του καπνίσματος, η νευρική ανορεξία, η χρήση ναρκωτικών και γενικά τα θέματα πρόληψης και προάσπισης της υγείας, τόσο σε τοπικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ζητήματα που προβληματίζουν τους νέους ανθρώπους οι οποίοι οραματίζονται ένα καλύτερο μέλλον, με λιγότερες αρρώστιες και περισσότερη φροντίδα για όλους τους ανθρώπους που πάσχουν.

Παράλληλα, το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου θα πάρει μέρος και στο διαγωνισμό με θέμα την υγεία, που θα γίνει στο πλαίσιο του συνεδρίου, έχοντας δημιουργήσει μία αφίσα με τίτλο «Silent Threat». Το έργο έχει στόχο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας για τη μάστιγα του AIDS.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του ΤΟ.ΣΥ.Ν. στη διάσκεψη, ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης επισημαίνει: « Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει ενεργά σε δράσεις που προάγουν το κοινό συμφέρον και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Αυτή τη φορά, με το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου, δίνουμε το παρόν στη διάσκεψη που θα γίνει στις Βρυξέλλες για την υγεία, στη διάρκεια της οποίας εκατοντάδες νέοι της Ευρώπης θα συνομιλήσουν και θα ανταλλάξουν γνώμες και εμπειρίες για ένα τόσο σημαντικό και ευαίσθητο ζήτημα, όπως είναι η υγεία. Είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό και παρήγορο το γεγονός ότι οι νέοι άνθρωποι αντιμετωπίζουν το μέλλον τους, αλλά και το μέλλον του κόσμου με σοβαρότητα, ευαισθησία και υπευθυνότητα. Οφείλουμε να είμαστε στο πλευρό τους, να σεβόμαστε τις επιθυμίες και τις ελπίδες και να προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τον κόσμο που ονειρεύονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου