Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Νέος Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου ο Κώστας Ματεγάκης

Την Τετάρτη 13/7 συνεδρίασαν τα μέλη του Δ.Σ του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου και οι Υπεύθυνοι Τομέων Δράσης. Ύστερα από την παραίτηση του πρώην προέδρου και νυν δημοτικού συμβούλου Θανάση Βλαχοπιώτη, νέος πρόεδρος ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία ο Κώστας Ματεγάκης. Στόχος του νέου προέδρου είναι να συνεχίσει την ήδη εύρυθμη και επιτυχημένη λειτουργία αυτού. Επιπρόσθετα να φροντίζει για τη δραστηριοποίηση της νεολαίας σε τομείς όπως το περιβάλλον, τον αθλητισμό κ.α.

Σε ένα κλίμα συγκίνησης ο Θανάσης Βλαχοπιώτης ευχαρίστησε την παρέα του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου που μαζί πραγματοποίησαν σημαντικές δράσεις. Παράλληλα ευχήθηκε στον Κώστα Ματεγάκη επιτυχημένη πορεία και ζήτησε την στήριξη όλων μελών στο πρόσωπο του νέου Προέδρου. Επίσης υπογράμμισε την αναγκαιότητα, ειδικά σε μια τόσο δύσκολη περίοδο, το Συμβούλιο να παραμείνει ανεξάρτητο από κομματικές δεσμεύσεις και να συνεχίσει να λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον της νεολαίας του Αμαρουσίου. Σε ένα σύντομο απολογισμό του έργου του Συμβουλίου Νέων ανέφερε ενδεικτικά τις κυριότερες Δράσεις που πραγματοποιήθηκαν

• Σεμινάριο Οινολογίας. Συμμετείχαν 120 νέοι (Δεκέμβριος 2008).

• Τρίτη θέση στο διαγωνισμό «Νέος Έλληνας, Πολίτης της Ευρώπης, Πολίτης του Κόσμου». Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από την ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Έκφραση» με την υποστήριξη της Νέας Γενιάς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γραφείο για την Ελλάδα (Απρίλιος 2009).

• Συμμετοχή στην 1η και στην 3η Αναδάσωση του Πεντελικού όρους που διοργάνωσε ο ΣΠΑΠ.

• Τουρνουά Μπάσκετ 3 on 3. Συμμετείχαν 250 αθλητές (14,15 Νοεμβρίου 2009).

• Δημιουργία ιστιότοπου maroussitosyn.blogspot.com ώστε να ενημερώνονται άμεσα και ουσιαστικά όλα τα μέλη, ανταλλάσσοντας παράλληλα και απόψεις.

• Συγκέντρωση και Αποστολή Ανθρωπιστικής Βοήθειας. Τα μέλη του ΤΟ.ΣΥ.Ν με την βοήθεια του Δήμου Αμαρουσίου συγκέντρωσαν ρούχα και τρόφιμα που εστάλησαν στο Πρότυπο Κέντρο Περίθαλψης μεταναστών στη Σάμο (Νοέμβριος 2009).

• Συμμετοχή στο ευρωπαϊκή διάσκεψη για τη Νεολαία και την Υγεία στις Βρυξέλλες (9 Ιουλίου 2009). Η διήμερη διάσκεψη διοργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και άλλες οργανώσεις νέων. Το Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου εκπροσωπήθηκε από τον υπεύθυνο για θέματα Υγείας και τα έξοδα καλύφθηκαν πλήρως από την ευρωπαϊκή Επιτροπή. Παράλληλα το Συμβούλιο συμμετείχε και στο διαγωνισμό καλύτερης αφίσας με το έργο “Silent Threat” που σκοπό είχε να ευαισθητοποιήσει τους νέους σχετικά με την μάστιγα του AIDS.

• Συμμετοχή ως εταίροι στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Europe for Citizens” (Δράση 2, Μέτρο 3 – support for projects inciated by civil associated organizations). Με θέμα: “Making Europe Our Europe”. Σε αυτή την ημερίδα οι νέοι του Αμαρουσίου είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με νέους από την Ευρώπη (Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία) που ήταν μέλη Μ.Κ.Ο του εξωτερικού.

• Προσφορά δωρεάν εισιτηρίων για αγώνες. Τα εισιτήρια δίνονταν στους νέους της πόλης προκειμένου να παρακολουθήσουν αγώνες της ομάδας μπάσκετ της πόλης μας.

• Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό σχέδιο δράσης κατά των ναρκωτικών. Με το Σχέδιο Δράσης για τα Ναρκωτικά 2009-2012, η Ευρωπαϊκή Ένωση στοχεύει να αντιμετωπίσει με αποφασιστικό, συντονισμένο και ισόρροπο τρόπο ένα πρόβλημα που αποκτά ολοένα μεγαλύτερες διαστάσεις και θίγει την ευρωπαϊκή κοινωνία στο σύνολό της. To ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου δήλωσε συμμετοχή στο http://ec.europa.eu/ead και ζήτησε να παραλάβει φυλλάδια της εκστρατείας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών. Τα φυλλάδια αυτά θα μοιραστούν από μέλη του Συμβουλίου στους δρόμους της πόλης, αλλά και στο πλαίσιο των επόμενων δράσεων μας.

• Στο πλαίσιο του συνεδρίου “Money Show” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα (Ξενοδοχείο Hilton – Δεκέμβριος του 2009), το ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου συνδιοργάνωσε μαζί με τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Αγίου Δημητρίου και Μαγούλας Ημερίδα προβληματισμού με θέμα: «Νέοι και Αειφόρος Ανάπτυξη».

• Συμμετοχή σε εθελοντικές Αιμοδοσίες που διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου.

• Οργάνωση Χοροεσπερίδων.

• Διαρκής παρεμβάσεις στα Δημοτικά Συμβούλια της πόλης.

• Διάλογος με τους μαθητές των Λυκείων της πόλης. Στις αρχές του 2010 ο Δήμαρχος Αμαρουσίου με τον Πρόεδρο του ΤΟ.ΣΥ.Ν έκαναν ουσιαστικό διάλογο με τους μαθητές των Λυκείων της πόλης και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν

• Καθαρισμός Κτήματος Καρέλλα (Ιούνιος 2010).

• Δημιουργία Βοτανικών Κήπων -Λαχανόκηπων σε δημοτικά σχολεία του Αμαρουσίου. (Το έργο πραγματοποιήθηκε με επιδότηση 5.000 € της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και τη βοήθεια του Δήμου Αμαρουσίου).

Το σημαντικότερο είναι πως όλα αυτά έγιναν χωρίς να επιβαρυνθεί ο δημοτικός προϋπολογισμός, αφού το ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου παρόλο που προβλέπεται επέλεξε να μην ζητήσει οικονομική επιδότηση από τον Δήμο, αλλά να εκμεταλλευτεί ευρωπαϊκά και εθνικά προγράμματα, αξιοποιώντας παράλληλα τους εθελοντές του.

Tέλος Αξίζει να σημειώσουμε ότι η μεγάλη επιτυχία της πορείας του Τοπικού Συμβουλίου Νέων οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον δήμαρχο της πόλης Γιώργο Πατούλη που πάντα με προθυμία ήταν και είναι αρωγός στις προσπάθειες των νέων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου