Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρωτοποριακή δράση του Δήμου Αμαρουσίου & Τοπικού Συμβουλίου Νέων για τη δημιουργία λαχανόκηπων σε Δημοτικά Σχολεία

Το + έκαναν οι νέοι του Αμαρουσίου με την ολοκλήρωση της δημιουργίας και φύτευσης λαχανόκηπων σε Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας από την Δευτέρα 16 Μαΐου έως την Παρασκευή 20 Μαΐου. Τα Δημοτικά Σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι: το 3ο και 11ο, το 4ο, το 6ο, το 8ο, το 15ο και το 16ο.


Η δραστηριότητα αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του “Προγράμματος Υποστήριξης Πρωτοβουλιών για Νέους” της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς από την οποία επιδοτήθηκε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου. Η προσπάθεια αυτή υλοποιείται μετά από ενέργειες οκτώ μηνών και θα ολοκληρωθεί με βράβευση των τριών καλύτερων λαχανόκηπων στο τέλος της σχολικής χρονιάς.


Μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τη φύση και αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοούν την διατροφική αξία των λαχανικών με στόχο τη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών τους.


Τη φροντίδα των λαχανόκηπων έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι μαθητές, που με ιδιαίτερη ευαισθησία δέχτηκαν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, σπείροντας και φυτεύοντας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα οι υπεύθυνοι του προγράμματος θα επισκέπτονται τα συγκεκριμένα σχολεία για έλεγχο των λαχανόκηπων.


Την ευθύνη και συντονισμό του προγράμματος έχουν από πλευράς του ΤΟ.ΣΥ.Ν. οι υπεύθυνοι Περιβάλλοντος και Υποδομών του Τοπικού Συμβουλίου Νέων, Ηλίας Ζορμπαλάς (φοιτητής του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών) και Ιφιγένεια Μπούτση (απόφοιτος του Τμήματος Γεωλογίας & Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών). Από την πλευρά του Δήμου Αμαρουσίου την ευθύνη υλοποίησης έχουν τα τμήματα της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Υπηρεσίας Πρασίνου.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του προγράμματος υπογράμμισε: "Οκτώ Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας απέκτησαν το δικό τους λαχανόκηπο, την επιμέλεια και φροντίδα των οποίων θα έχουν οι ίδιοι οι μαθητές. Το ενδιαφέρον με το οποίο οι μικροί μας φίλοι αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας αυτή, μας γεμίζει χαρά και ικανοποίηση. Στόχος μας είναι η καλλιέργεια και ανάπτυξη περιβαλλοντικής και οικολογικής συνείδησης στους νέους μας για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θα σέβεται και θα προστατεύει το περιβάλλον. Πιστεύουμε ότι η βιωματική εκπαίδευση είναι ο προσφορότερος τρόπος για την επίτευξη αυτού του σκοπού. Παράλληλα, μέσω της ενημέρωσης για την θρεπτική αξία των λαχανικών στοχεύουμε στην αλλαγή ορισμένων συνηθειών στην καθημερινή διατροφή των παιδιών μας για καλύτερη υγεία και ποιότητα ζωής. Με κάθε πρόσφορο μέσον θα υποστηρίζουμε τη νέα γενιά, παρέχοντας όλα τα πολύτιμα εφόδια που χρειάζεται για μια ισορροπημένη ενήλικη ζωή".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου