Παρασκευή 12 Μαρτίου 2010

Το 3ο Λύκειο επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, για να ακούσει τις απόψεις και τα προβλήματα των μαθητών


Στο πλαίσιο του ανοιχτού διαλόγου με τους μαθητές της πόλης μας, ο οποίος διεξάγεται με σκοπό τη διαμόρφωση του νέου στρατηγικού σχεδίου ανάπτυξης του Αμαρουσίου για την επόμενη δεκαετία, ο Δήμαρχος κ. Γ. Πατούλης επισκέφθηκε σήμερα το 3ο Λύκειο Αμαρουσίου, στην περιοχή του Ψαλιδίου.

Ο κ. Δήμαρχος, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας, Αντιδήμαρχο κ. Δ. Καρλαύτη και τον Πρόεδρο του ΤΟΣΥΝ κ. Θ. Βλαχοπιώτη, άκουσε τις απόψεις των μαθητών για τα προβλήματα που τους απασχολούν κι έχουν να κάνουν με θέματα του σχολείου τους αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Ψαλιδίου.
Στον κ. Πατούλη τέθηκε επίσης το ζήτημα της ενίσχυσης των δρομολογίων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, καθώς και του καλύτερου συντονισμού τους, σε σχέση με το τέλος του ωραρίου των σχολείων.

Οι μαθητές αναφέρθηκαν ακόμη στην έλλειψη χώρων άθλησης. Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να μένουν ανοιχτοί οι αύλειοι χώροι των σχολείων τις απογευματινές ώρες και ως τις 11 το βράδυ, προς χρήσιν από τα παιδιά που θέλουν να παίξουν εκεί, ενώ ανακοίνωσε ότι ήδη υπογράφτηκε η προγραμματική σύμβαση για την έναρξη των εργασιών κατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου στο 2ο Λύκειο, οι οποίες θα ξεκινήσουν λίγο πριν το Πάσχα.
Το ενδιαφέρον των μαθητών αλλά και των καθηγητών του 3ου Λυκείου, εστιάστηκε και σε θέματα που αφορούν την πόλη και τον Δήμο, όπως στο θέμα των χρεών, το εργασιακό αλλά και την εκπαιδευτική κοινότητα, με αφορμή την μεταβίβαση των διοικητικών αρμοδιοτήτων των σχολείων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης σύμφωνα με το Σχέδιο Καλλικράτης.
Ο κ. Δήμαρχος αναφερόμενος στο Σχέδιο Καλλικράτης τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν παρθεί συγκεκριμένες αποφάσεις, «και αυτό είναι κάτι που κι εμείς περιμένουμε επιτέλους να δούμε», όπως χαρακτηριστικά είπε.

Από το: http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=2821&cnode=323

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου