Τρίτη 16 Ιουνίου 2009

“Silent Threat”


Η Επίτροπος Υγείας Ανδρούλλα Βασιλείου θα κηρύξει την έναρξη της διάσκεψης για τη Νεολαία και την Υγεία στις Βρυξέλλες στις 9 Ιουλίου. Η διήμερη διάσκεψη διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας και άλλες οργανώσεις νέων.

Στη διάσκεψη αυτή αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 400 άτομα, ανάμεσα στα οποία νέοι απ' όλη την Ευρώπη, εκπρόσωποι οργανώσεων νεολαίας, ειδικοί για θέματα υγείας των νέων, εθνικοί φορείς και εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών οργάνων.

Πρωταρχικός στόχος της διάσκεψης είναι να ακουστούν οι νέοι και να προωθηθεί η συμμετοχή τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν την υγεία τους, καθώς επίσης να δεσμευτούν τα ενδιαφερόμενα μέρη να αναλάβουν δράση για τη βελτίωση της υγείας των νέων.

Στα πλαίσια του συνεδρίου θα διεξαχθεί ευρωπαϊκός διαγωνισμός με θέμα την Yγεία των νέων όπου οι νέοι θα ανταλλάξουν απόψεις για τα θέματα υγείας που τους απασχολούν. Οι νέοι της Ευρώπης μπορούν να διαγωνιστούν με ζωγραφικό έργο, αφίσα, φωτογραφία ή βίντεο.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Αμαρουσίου Αμαρουσίου συμμετέχει στο διαγωνισμό με την εικονιζόμενη αφίσα που δημιούργησε με στόχο την ευαισθητοποίηση της νεολαίας στην μάστιγα του AIDS. Ο τίτλος του έργου είναι: “Silent Threat”.

Επισκεπτόμενοι την σελίδα
http://ec.europa.eu/health-eu/youth/conference/index_en.htm
(Competition ==> Gallery ==> select Posters/Drawing)
μπορείτε να στηρίξετε με την ψήφο σας το έργο μας. Στη λεζάντα υπάρχει το όνομα του ταμία του ΤΟ.ΣΥ.Ν Anastassakos, 24 years old, Greece.

Θερμά ευχαριστώ οφείλουμε στον φίλο του Συμβουλίου Παναγιώτη για τη συμβολή του στη δημιουργία του έργου.

1 σχόλιο: