Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Σε δημόσια διαβούλευση το προσχέδιο μελέτης για την ελεγχόμενη στάθμευση στο Κέντρο του Αμαρουσίου


Μια ακόμη δέσμευση της Δημοτικής Αρχής, εκείνη που αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση στο Κέντρο, μπαίνει στην τελική ευθεία υλοποίησής της, με στόχο να αποσυμφορηθεί κυκλοφοριακά το κέντρο και να δοθεί λύση στο παρκάρισμα των αυτοκινήτων των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης.

Εγκαινιάζοντας ουσιαστικά το δημόσιο διάλογο για ένα πολύ σημαντικό ζήτημα για τους κατοίκους και τους εμπόρους της πόλης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, θα πραγματοποιηθεί αύριο (εχθές), Τρίτη 3 Αυγούστου 2010, ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το προσχέδιο μελέτης που έχει εκπονηθεί για την ελεγχόμενη στάθμευση στο Κέντρο του Αμαρουσίου.

Παράλληλα με την ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου, το προσχέδιο της μελέτης που εκπονήθηκε από το τεχνικό γραφείο "Διάβαση", θα επιδοθεί στον Εμπορικό Σύλλογο, στην Επιτροπή Κέντρου, στους Συλλόγους και φορείς της περιοχής προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου για δημόσια διαβούλευση με τους πολίτες.

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Αυγούστου, προκειμένου να δοθεί σε όλους τους ενδιαφερόμενους η δυνατότητα να συμμετέχουν σ' αυτήν και οι απόψεις τους να ληφθούν υπόψη στο περιεχόμενο της τελικής μελέτης που θα έρθει προς έγκριση από τη Δημοτική Αρχή.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με αφορμή την έναρξη της διαβούλευσης τόνισε "Είχαμε δεσμευθεί προεκλογικά ότι μια από τις προτεραιότητες της Νέας Δημοτικής Αρχής θα ήταν να καταστήσουμε το κέντρο της πόλης μας ξανά λειτουργικό, ανθρώπινο και προσβάσιμο. Και στη δέσμευσή μας αυτή ανταποκρινόμαστε με συνέπεια. Αποξηλώνοντας τους κυβόλιθους, που τόσο ταλαιπώρησαν τους συμπολίτες μας, δημιουργώντας ελεύθερους χώρους ευχάριστους και φιλικούς, οργανώνοντας τη Δημοτική Αστυνομία και τώρα προωθώντας με γοργούς ρυθμούς την ελεγχόμενη στάθμευση. Στόχος είναι και με αυτή μας την παρέμβαση (πέρα από τη Δημοτική Συγκοινωνία και τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που εφαρμόζουμε) να δώσουμε λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα και να απαλλάξουμε τους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες μας από το άγχος του παρκαρίσματος".

Όποιος επιθυμεί μπορεί να καταθέσει τις απόψεις, τις προτάσεις, τις παρατηρήσεις και τα σχόλιά του για το προσχέδιο που αφορά την ελεγχόμενη στάθμευση,
στο τηλέφωνο: 210-6180515
και στο email: transport@maroussi.gr

Πηγή: http://maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=RESOURCE&cresrc=3342&cnode=323

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου