Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Εκδήλωση των ΤΟ.ΣΥ.Ν με θέμα: "Νέοι και Αειφόρος Ανάπτυξη: Προβλήματα & Προοπτικές".


Τα Τοπικά Συμβούλια Νέων Αμαρουσίου, Αγίου Δημητρίου και Μαγούλας συνδιοργάνωσαν εκδήλωση στρογγυλής τραπέζης με θέμα : Νέοι και Αειφόρος Ανάπτυξη: Προβλήματα & Προοπτικές.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2009 στο πλαίσιο του Forum “ Εξευρωπαϊσμός – Ελλάδα 2021 ” που διοργάνωσε η Μ.Κ.Ο “Ευρωπαϊκή Έκφραση ” και εντάσσεται στο συνέδριο Money Show, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Hilton Αθηνών.

Η έννοια της αειφόρου ανάπτυξης περιλαμβάνει τον συνδυασμό της κοινωνικής προόδου και της οικονομικής ανάπτυξης σχετικά με την προστασία του περιβάλλοντος. Οι Νέοι μίλησαν για αειφόρο ανάπτυξη σε μια δύσκολη περίοδο για το περιβάλλον μετά την αρνητική έκβαση της συνόδου της Κοπεγχάγης και τη μη επίτευξη συμφωνίας από τους ηγέτες των κρατών του κόσμου για τη μείωση των ρύπων του διοξειδίου του άνθρακα.

Οι εκπρόσωποι των ΤΟ.ΣΥ.Ν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι πέρα από αυτά που υποχρεούται να κάνει η κεντρική εξουσία σε αυτό το σημαντικό ζήτημα, οι ίδιοι οι νέοι μπορούν να επηρεάσουν θετικά τις εξελίξεις για την επίτευξη της αειφόρου ανάπτυξης. Η κοινωνία άλλωστε χαρακτηρίζεται από μία δυναμική που κύριοι εκφραστές είναι οι νέοι.

Ύστερα από πρόταση του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Θανάση Βλαχοπιώτη για συντονισμένη δράση όλων των Τοπικών Συμβουλίων που θα έχει ως επίκεντρο την προστασία του περιβάλλοντος, οι νέοι ανανέωσαν το ραντεβού τους στο Μαρούσι για τις 19 Φεβρουαρίου 2010, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα Ενιαίο Συμβούλιο Περιβάλλοντος που θα αποτελείται από όσο το δυνατόν περισσότερα Τοπικά Συμβούλια. Στόχος του συνδέσμου αυτού θα είναι η από κοινού δράση σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης.`

Εκτός από τους συνδιοργανωτές προέδρους του ΤΟ.ΣΥ.Ν Αμαρουσίου Θανάση Βλαχοπιώτη, Αγ. Δημητρίου Γιώργου Τσιούρη και Μαγούλας Κώστα Ιωάννου στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Μαρίνος Σαρλάς πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Άνω Λιοσίων, ο Νίκος Βώβoς εκπρόσωπος του ΤΟ.ΣΥ.Ν Ν.Ηρακλείου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου