Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΜΙΑ ΓΙΟΡΤΗ. Εορταστικές εκδηλώσεις Δήμου Αμαρουσίου Χριστούγεννα 2009 – Πρωτοχρονιά 2010


Εγκαίνια Χωριού Αη Βασίλη: 16 Δεκεμβρίου, ώρα 19:00

Αυτή τη χρονιά τα Χριστούγεννα στο Μαρούσι θα είναι αξέχαστα!

Ο Δήμος Αμαρουσίου υποδέχεται τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά μ’ ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους και θα σκορπίσει αισιοδοξία, χαρά και πολύ κέφι. Ήδη το μεγαλύτερο, πιο λαμπερό, πιο εντυπωσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, στολίζει το Ιστορικό Εμπορικό Κέντρο, μπροστά από το τραμ.

Στις 16 Δεκεμβρίου 2009, στις 7 το απόγευμα η πόλη θα ζήσει την πιο λαμπερή και φαντασμαγορική νύχτα. Τα εγκαίνια του Χωριού του Αη Βασίλη και των εορταστικών εκδηλώσεων στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού θα σηματοδοτήσουν την έναρξη της πιο μεγάλης γιορτής που θα ζήσει η πόλη.

Ο ουρανός θα γεμίσει με μικρές φωτεινές εκρήξεις και η νύχτα θα γίνει μέρα όταν θα αρχίσουν να πέφτουν τα πυροτεχνήματα σαν βροχή. Μαζί με το χιόνι που θα εκτοξεύεται από δέκα μηχανές εκτόξευσης θα δημιουργηθεί ένα μοναδικό τοπίο που θα μας μεταφέρει στον μακρινό βορά και στο φυσικό περιβάλλον του Αη Βασίλη.

Η βραδιά των εγκαινίων επιφυλάσσει τρελό ξεφάντωμα και κέφι με τον αγαπημένο τραγουδιστή της νεολαίας, τον Κώστα Μαρτάκη.

Για πρώτη φορά φέτος ένα τρενάκι με δύο συρόμενα βαγόνια 40 θέσεων θα διατρέχει πάνω σε ρόδες το κέντρο της πόλης, έχοντας αφετηρία και τέρμα τον Σταθμό ΗΣΑΠ.

Θα λειτουργεί καθημερινά έως τις 31 Δεκεμβρίου 2009 από τις 11:00 έως τις 17:30, ακολουθώντας τη διαδρομή Σταθμός ΗΣΑΠ – Λέκκα – Χατζηαντωνίου – Βασ. Σοφίας – 28ης Οκτωβρίου – Βασ. Όλγας – Σταθμός ΗΣΑΠ

Και ακόμη μια άδεια βιβλιοθήκη περιμένει να τη γεμίσουμε βιβλία. Όλοι μας μπορούμε να προσφέρουμε ένα μεταχειρισμένο βιβλίο από το σπίτι μας και να δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια νέα βιβλιοθήκη σ’ ένα απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδος.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή, 13 Δεκεμβρίου και θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη, 31 Δεκεμβρίου. Ταχυδακτυλουργοί, μάγοι, κουκλοθέατρο, θεατρική παράσταση, Θέατρο Σκιών, συναυλίες με γνωστούς καλλιτέχνες και φουσκωτές κατασκευές είναι μερικά μόνο από τα καλλιτεχνικά δρώμενα που θα κρατούν αμείωτο το κέφι και τη διασκέδαση.

Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης σημειώνει μεταξύ άλλων:
«Σας προσκαλούμε να γίνετε συμμέτοχοι και θεατές σε ένα παραμυθένιο εορταστικό σκηνικό. Φορέστε τα γιορτινά σας, μπείτε στο εορταστικό κλίμα και αποκτείστε θετική διάθεση. Θα είμαστε όλοι εκεί για να μοιραστούμε μαζί σας τη μαγεία των Χριστουγέννων, αποχαιρετώντας αυτό το χρόνο με αισθήματα χαράς και αισιοδοξίας.

Ο νέος χρόνος είναι η αφετηρία μιας ακόμη δημιουργικής περιόδου, κατά την οποία εγώ και οι συνεργάτες μου θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να εξακολουθήσει η πόλη μας να βρίσκεται σε τροχιά ανόδου και ανάπτυξης.
Η προσπάθεια συνεχίζεται για να γίνει το Μαρούσι μας μια πόλη όμορφη και πιο λειτουργική. Σας περιμένουμε όλους και σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση.»

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων:

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου
«Ένα αστέρι στο δρόμο»
Μια βιωματική χριστουγεννιάτικη παράσταση με κούκλες, προβολή animation, κιθάρα και κρουστά από τις σκιές και κούκλες του Γ. Προεστάκη
Αίθουσα Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού 11:00

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

Συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη. Ο αγαπημένος τραγουδιστής της νεολαίας ανεβάζει το θερμόμετρο της διασκέδασης στα ύψη!
Πλατεία ΗΣΑΠ 19:00

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου
Σε ένα ρεσιτάλ μαγείας και ψευδαίσθησης μας μεταφέρει ο μάγος Star ανατρέποντας τους νόμους της λογικής και της επιστήμης, σε μια παράσταση που αναδεικνύει με εντυπωσιακό τρόπο τη τέχνη της μαγείας.
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 19:00

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Θέατρο Σκιών με τον Άθω Δανέλλη
«Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη». Ο Άθως Δανέλλης μεταδίδει τη μαγεία του φωτισμένου μπερντέ και των σκιών σε μικρούς και μεγάλους.
Ο Πασάς καταφεύγει στην ελεημοσύνη για να «δικαιολογήσει» την αγάπη του στους φτωχούς. Έτσι παρουσιάζεται σαν φιλεύσπλαχνος, εκφράζοντας την επιθυμία του να κάνει ένα δώρο στον φτωχό Καραγκιόζη. Οι λίρες που του αφήνει έξω από την καλύβα όμως, κάνουν φτερά, με την «παραγεμισμένη» χήνα με λίρες να μεταφέρεται στο τραπέζι του Κυρ Μανώλη, του σπιτονοικοκύρη του Καραγκιόζη για τα ενοίκια που του χρωστάει. Η συνέχεια επί του ...μπερντέ.
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 19:00

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Ένα όμορφο μπαλόνι στα χέρια κάθε επισκέπτη θα προσφέρουν οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη, ενώ τα χριστουγεννιάτικα σπίτια θα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους με ποικίλες δραστηριότητες.
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 11:00 – 14.30

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικο Latin Party
Αίθουσα Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού 22:00

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

«Πρωτοχρονιάτικες καλικαντζαροσκανταλιές»
Δημιουργικές, μουσικοκινητικές, θεατρικές και εικαστικές δραστηριότητες εμπνευσμένες από το παραμύθι «Πρωτοχρονιάτικες καλικαντζαροσκανταλιές» της Μαριλένας Καββαδά.
Αίθουσα Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού 11:00

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Χριστουγεννιάτικη συναυλία μαθητών των τμημάτων πιάνου και φλάουτου του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου
Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου (Νιόβης 7) 11:00

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου

Ένα όμορφο μπαλόνι στα χέρια κάθε επισκέπτη θα προσφέρουν οι βοηθοί του Άγιου Βασίλη , ενώ τα χριστουγεννιάτικα σπίτια θα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους με ποικίλες δραστηριότητες.
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 11:00 – 14.30

Κορίνες, κοντάρια, κρίκοι, μπάλες, θα ίπτανται σε ένα πρωτότυπο ζογκλερικό θέμα. Μπορείτε να δοκιμάσετε κι εσείς...
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 19.00

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου

Θεατρική Παράσταση
Ταξίδι στη Ζυμαροχώρα της Ελένης Σαραφίδη ,

Ο Λεωνίδας και η Αριάδνη, αφού έχουν κατορθώσει με τη βοήθεια των δυο ζυμαρένιων φίλων τους, του Ζυμαρομπρικάκη και της Ζυμαροτηγανούλας, να επιστρέψουν το χαμόγελο πίσω στη γη και τα σπίτια των ανθρώπων, καλούνται τώρα, μια άλλη μαγική νύχτα που χιονίζει ασημόσκονη, να ταξιδέψουν από το παιδικό τους υπνοδωμάτιο στη Μαγική Χώρα των Ζυμαριών. Εκεί θα συναντήσουν δυσκολίες με τη Μάγισσα να προσπαθεί να τους αποτρέψει. Όμως θα κερδίσουν οι μικροί μας φίλοι...
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 19:00

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Αμαρουσίου με τη χορωδία, την ορχήστρα μαθητών κιθαριστών και την παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία της Βυζαντινής Σχολής των καθηγητών Αναστάσιου Τραϊφόρου και Π. Χρήστου Κυριακόπουλου.
ΔΑΙΣ (Μεσογείων 151) 19:00

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου

Κουκλοθίασος « Μια τρελή ποντικοοικογένεια»
Μια παράξενη οικογένεια ζει σε ένα ξεχασμένο σκουπιδότοπο. Δεκαοκτώ τρελά ποντίκια μαριονέτες με διαφορετικό χαρακτήρα ξεφυτρώνουν από παντού, παίζουν, τραγουδούν, χορεύουν, ονειρεύονται, ερωτεύονται. Τα όνειρα των ποντικιών τα φωτίζει η πανσέληνος, τα πλαισιώνουν πανέμορφα σκηνικά, τα συνοδεύει υπέροχη μουσική και κάνει μικρούς και μεγάλους να πιστέψουν πως όλα μπορούν να γίνουν καλύτερα όταν υπάρχει αγάπη.
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 19.00

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου

Βραδιά Καραόκε
Ελάτε να τραγουδήσουμε, γιατί μπορεί να είμαστε ταλέντα και να μη το ξέρουμε !!
Μια μεγάλη λίστα τραγουδιών από την οποία διαλέγεις το κομμάτι που σου αρέσει, κρατάς στο χέρι το μικρόφωνο και «ξεσηκώνεις» τα πλήθη.
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 19.00

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 30 Δεκεμβίου

Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου
Χριστουγεννιάτικες μελωδίες στους δρόμους του Αμαρουσίου
Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου 18:30 – 20:30

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου

Συναυλία με τους 4play
Ο Γιώργος Καπιζιώνης και ο Teddy B σε μια απρόσμενη συναυλία. To συγκρότημα που αγαπήθηκε στο Super Idol με τις αναμφισβήτητες φωνητικές και χορευτικές τους δυνατότητες, σε μια συναυλία ποπ και r & b και με χαρακτήρα νεανικό και ... εκρηκτικό.
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 19:00

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Δεκεμβρίου

Ένα όμορφο μπαλόνι στα χέρια κάθε επισκέπτη θα προσφέρουν οι βοηθοί του
Άγιου Βασίλη, ενώ τα χριστουγεννιάτικα σπίτια θα περιμένουν τους μικρούς και μεγάλους φίλους με ποικίλες δραστηριότητες.
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 11.00 – 14.30 και 17.30 – 20.30

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου

«Χριστουγεννιάτικες Μελωδίες»
Από τη μικτή Χορωδία του Δήμου Αμαρουσίου υπό τη διεύθυνση της Τερψιχόρης Παπαστεφάνου και solist τον Πέτρο Γαϊτάνο.
ΔΑΙΣ (Μεσογείων 151). 20:30

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου

Ο μάγος STAR σε ένα πρωτότυπο και απρόσμενο πρόγραμμα με τη συμμετοχή
των μικρών φίλων επί σκηνής
Πλατεία Ηλεκτρικού Σταθμού 19:00

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου

Φιλαρμονική Ορχήστρα Δήμου Αμαρουσίου
Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα στους δρόμους του Αμαρουσίου
Εμπορικό Κέντρο Αμαρουσίου 12:30 – 14:30

Από το: http://www.maroussi.gr/frontoffice/portal.asp?cpage=resource&cresrc=2529&cnode=319

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου