Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Οι νέοι του Αμαρουσίου σε ευρωπαϊκά προγράμματα απόκτησης εμπειριών και τεχνογνωσίας

Ο Δήμος Αμαρουσίου και η Κοινωφελής Επιχείρηση Τεχνολογίας & Εκπαίδευσης συμμετείχαν στο ευρωπαϊκό έργο «Engage» (http://watershed.co.uk/engage/) που έγινε στις 19-22 Ιουλίου 2010, στο Μπρίστολ της Αγγλίας.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειριών και τεχνογνωσίας μεταξύ νέων επαγγελματιών (youth workers) όσον αφορά τη χρήση των social media (facebook, twitter, ning κ.α) για την εμπλοκή και ενεργό συμμετοχή των νέων σε θετικές δράσεις εντός της κοινότητας.

Ως εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου συμμετείχαν στο πρόγραμμα τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Αμαρουσίου Σοφία Παδελοπούλου, Ανδρέας Καλογρίδης και Θάνος Καλλιγέρης.

Το πρόγραμμα διαρθρώνεται σε τρεις ενότητες, με εταίρους από την Αγγλία (Watershed, Μπριστολ), την Δανία (Resource Centre for Educational Development, Άαρχους) και την Γερμανία (Landeshaupstadt, Hannover- Kultuburo, Ανόβερο). Στην πρώτη φάση του έργου πραγματοποιήθηκε ένα 4ημερο πρόγραμμα κατάρτισης που περιλάμβανε σεμινάρια, εργαστήρια και δράσεις κοινωνικής δικτύωσης. Συζητήθηκε ο αντίκτυπος που έχουν οι νέες τεχνολογίες στην κουλτούρα των νέων ανθρώπων καθώς και οι πρακτικές της κάθε χώρας σε επίπεδο φορέων.

Εκτός της συμμετοχής τους στο έργο, τα μέλη του ΤΟΣΥΝ Αμαρουσίου ξεναγήθηκαν στο Knowle West Media Center (http://www.kwmc.org.uk/), ένα υπερσύγχρονο κέντρο πολυμέσων για νέους καθώς και στο Pervasive Media Studio του Watershed, έναν χώρο έρευνας και ανάπτυξης καινοτόμων έργων με την χρήση της τεχνολογίας, και αποκόμισαν σημαντικές γνώσεις από τις τεχνικές και τον τρόπο λειτουργίας τέτοιων οργανισμών στην Αγγλία. Αναμένεται να εξερευνήσουν νέες τεχνικές σε δεύτερο ταξίδι τους στο Άαρχους της Δανίας στις 13 Σεπτεμβρίου 2010.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, ενημερώθηκε αναλυτικά για τις εμπειρίες που αποκόμισαν οι συμμετέχοντες, ενώ συζητήθηκαν και τρόποι εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στις δράσεις του Δήμου με την διεύρυνση μελλοντικών συνεργασιών με φορείς του εξωτερικού για θέματα που σχετίζονται με νέους. Ο κ. Πατούλης συνεχάρη τα μέλη του ΤΟΣΥΝ που εκπροσώπησαν επάξια τον Δήμο Αμαρουσίου αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου