Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2009

Πάμε για Εκλογές


Στο σημερινό του διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό ο Πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους που καθιστούν αναγκαία την προσφυγή στις κάλπες. Ο βασικός λόγος είναι ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν ήθελε να υποβάλλει την χώρα σε μια πολύμηνη προεκλογική περίοδο από την στιγμή που ο πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ είχε δηλώσει με σαφήνεια ότι θα προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας. Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε την προσφυγή στις εκλογές ως πράξη ευθύνης και θέτοντας στο επίκεντρο την οικονομική πολιτική ζήτησε νωπή λαϊκή εντολή.

Από την άλλη ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ τόνισε ότι ήρθε η ώρα για μια νέα αρχή, για μια νέα πορεία, ενώ χρέωσε την αποκλειστική ευθύνη για την κρίση που περνά σήμερα η χώρα στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Επίσης ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ έχει τη γνώση και την πολιτική βούληση για να οδηγήσει την χώρα μπροστά.

Πέρα από τα δύο κόμματα εξουσίας και τα λεγόμενα μικρά κόμματα δεν έδειξαν να αιφνιδιάζονται από τις πρόωρες εκλογές και φάνηκαν έτοιμα να θέσουν τις δικές τους προτάσεις, διεκδικώντας την ψήφο του ελληνικού λαού.

Αύριο, ο Πρωθυπουργός κ. Καραμανλής θα συναντήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Παπούλια προκειμένου να του ζητήσει την διάλυση της Βουλής.

Πιθανή ημερομηνία των εκλογών είναι η 4η Οκτωβρίου.

12 σχόλια:

  1. ΠΟΙΟΣ ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΡΕ ΣΕΙΣ; Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΡΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΕΝΑ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ;
    ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΕΝΑΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πετρακι και γαλαζια στρουμφακια του μαρουσιου οι 7 μοναδες δεν ανατρεποντε. αρκετα σας φαγαμε στη μαπα. καλα θα κανετε να αρχισετε να ψαχνετε δουλιτσα απο 5-10ου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρχισαν τα πράσινα λαμόγια τις απειλές. Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ, πάντα δικτατορικό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχα το παιδί που βάζει δάχτυλο στην αλυσίδα του ποδηλάτου εν κινήσει θέλει να γίνει πρωθυπουργός! Τι άλλο θα δούμε!

    Καραμανλή σε παρακαλώ στο νέο υπουργικό άσε έξω τον Αβραμόπουλο. Άστον να πάει πίσω στο ΚΕΠ του ο άχρηστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Καραμανλής στη Δ.Ε.Θ ήταν απίστευτα επικοινωνιακός. Έδωσε απαντήσεις και φάνηκε ότι βάζει πάνω απ' όλα το εθνικό συμφέρον. Είναι άνθρωπος σοβαρός!
    Το θέμα είναι ποιόν θέλουμε για πρωθυπουργό. Ποιόν εμπιστευόμαστε!
    Ας συγκρίνουμε και ας πάμε να ψηφίσουμε με το χέρι στην καρδιά! Καραμανλή ή Γιωργάκη;
    Και στην τελική σιγά το επιτελείο που έχει ο Γιωργάκης!
    Δηλάδή με την Δαμανάκη, τον Πάγκαλο, την Διαμαντοπούλου και την κυρία Μιλένα Συγγελίδη θα κυβερνήσει καλύτερα και τιμιότερα;
    Τα 20χρόνια πασόκ δεν ξεχνιούνται με τίποτα! Υπάρχουν πολλές πιθανότητες ο Καραμνλής να ξαναβγεί! Είναι ηγέτης δεν μπορεί να χάσει έτσι εύκολα από το χαζό παιδί της Margaret!!! Ειδικά αν καθαρίσει τα ψηφοδέλτια θα πετύχει και την συσπύρωση του κεντροδεξιού χώρου!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητοί φίλοι,

    μακρυά από μικροκομματισμούς, άλλωστε δεν έχω καταφέρει να εξαρτάμαι από κάποιον, θέλω να μοιραστώ μαζί σας κάποια πραγματάκια. Ακούγοντας τον Πρωθυπουργό έχω σημειώσει 3-4 μικροπράγματα τα οποία βάση της εμπειρίας που έχω από το πολιτικό και οικονομικό χώρο θεωρώ πως θα ανεβάσουν εξαιρετικά το επίπεδό μας σε πολλούς τομείς.

    1)Συνέχιση δικτύου μεταφορών Εμπορευματοκιβωτίων από το τον ΟΛΠ -> (από την επομένη των εκλογών COSCO limited pacific) προς διάφορα σημεία της Ελλάδας και των Βαλκανίων μέσω του υπερβολικά ζημιογώνου, αλλά εξελιγμένου υπέρ το δεον σε αυτή τη διαδικασία ΟΣΕ. Είναι ήδη σε εξέλιξη ένα από τα σοβαρότερα έργα αυτού του δικτύου. Επίσης δημιουργία σταθμού μεταφόρτωσης εμπορευματοκιβωτίων από τη Κίνα στην Ελλάδα και μετά σε όλο το κόσμο από το λιμάνι του Πειραιά.
    Δημιουργία μεταποιητικών κέντρων κοντά στο λιμάνι του Πειραιά. Φρέσκο Κινέζικο κεφάλαιο στη Χώρα μας. Τέραστια έργα υποδομής στον ΟΛΠ και από πλευράς Δημοσίου και από πλευράς Ιδιωτικού κεφαλαίου (COSCO).

    2)Αποκρατικοποίηση των Ελληνικών Αλυκών Α.Ε., σοβαρή εταιρεία η οποία επί ΠΑΣΟΚ είχε γίνει μαγαζάκι υπερβολικού δημοσιοϋπαλλικού Οργασμού.

    3) Φορολογικός Τηρεσίας. Πλήθος εταιρειών χρωστάνε εκατομμύρια στις Δημόσιες Υπηρεσίες και πάντα καταφέρνουν να εισπράτουν, επιστροφές ή έσοδα από δημόσια έργα «που αναλαμβάνουν» .

    4) Φοροελαφρύνσεις και επιδοτήσεις για μετεγκατάσταση εταιρειών από διάφορα σημεία του Νομού Αττικής σε Ασπρόπυργο, Οινόφυτα και Κορωπί.

    Να πως θα γίνει και γίνεται ήδη περιφερειακή ανάπτυξη ακόμα και εντός της βαριάς Αστικής ζώνης της Αττικής, να πως θα μπλοκάρονται οι απατεωνίσκοι του Δημοσίου, να πως θα δημιουργηθούν μακροχρόνιες θέσεις εργασίας, να πως η Ελλάδα εκμεταλλεύεται επιτέλους την άριστη γεωγραφική της θέση. Όρίστε πως να γίνουμε Ευρώπη που λένε τόσα χρόνια οι Πατεράδες μας.

    Άντε τώρα να τα καταλάβει αυτά ο Γιωργάκης... με τη πολιτική του μπάτε σκύλοι αλλέστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Sostoi oi Stratos kai o Maroussi 13 (an kai ego ime AEKARA). Alla den ine mono auta pou lete. Pragmati i N.d itan metria. Kaliteri omos apo to pasok tou Simiti me ipourgo ton giorgaki.Ti na perimenoume apo ton Giorgaki?
    - Ipourgos Paideias. Ti ekane? to apolito miden. kai eno itan diki tou idea o nomos Arseni tin glitose autos kai tin patise o Arsenis.
    - Ipourgos Exoterikon. Doulaki tis Amerikis (alloste ine kai amerikanos politis an den kano lathos) kai exoteriki politiki tou ZEIMPEKIKOU me tin Tourkia..
    Den mporei i Ellada na girisei sto kommatiko kratos tou pasok. Den ine dinaton oi Ellines na protimisoun ton giorgaki apo ton Karamanli.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ποιός ξεχνά τον τσάρο της οικονομίας Γιάννο που έλεγε ότι το χρηματιστήριο θα φτάσει στις 6.000 μονάδες; Τότε χωρίς να υπάρχει παγκόσμια οικονομική κρίση έχασαν πολλοί Έλληνες τα λεφτά τους! Ο Υπουργός εξωτερικών εκείνης της κυβέρνησης ήταν συνυπεύθυνος για το μεγαλύτερο οικονομικό σκάνδαλο των τελευταίων 50 χρόνων. Δεν μας πείθετε ότι έχετε αλλάξει. Η οικογένεια μου από τις μαύρες εκίνες μέρες δεν έχει σηκώσει ανάστημα και δύσκολα θα τα καταφέρει!
    Ο λαός δεν ξεχνά και δεν θα ξαναψηφίσει τους αβανταδώρους του πράσινου σκανδάλου του χρηματιστηρίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεξια παπαγαλακια οτι θελετε λετε. μου φαινετε οτι εχετε χασει την γη απο τα ποδια σας. ο λαος δεν ξεχνα τι σημαινει δεξια. καλα βολευτικατε μεχρι τωρα αλλα σας ξαναλεω απο 5-10ου καλα θα κανετε να αρχισετε να ψαχνετε δουλιτσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωχ ωχ άρχισαν τα γνωστά πάλι οι πασόκοι. Αν βγουν κυβέρνηση πάλι θα ξηλώουν τους πάντες για να βολέψουν τα πράσινα κομματόσκυλα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΣΥΡΙΖΑ ρεεε τι γαλαζια στρουμφακια και πρασινα λαμογια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά...εννοείς προφανώς τη χειρότερη Δεξιά που περασε από τον τόπο, αυτή του Σιμήτη, έτσι δεν είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή