Τρίτη 21 Απριλίου 2009

Σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση για το Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αμαρουσίου


Μια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση κατέκτησε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Αμαρουσίου, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο διαγωνισμό «Νέος Έλληνας, Πολίτης της Ευρώπης, Πολίτης του Κόσμου».


Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε από την ΜΚΟ «Ευρωπαϊκή Έκφραση» με την υποστήριξη της Νέας Γενιάς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γραφείο για την Ελλάδα.


Ως αντιπρόσωποι του Συμβουλίου Νέων του Αμαρουσίου, συμμετείχαν ο πρόεδρος Θανάσης Βλαχοπιώτης και ο αντιπρόεδρος Πάνος Λύκουρας, οι οποίοι, απαντώντας σε σχετικά ερωτηματολόγια, συγκέντρωσαν υψηλή βαθμολογία και έπεισαν την επιτροπή αξιολόγησης αλλά και το κοινό, ότι το ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αμαρουσίου είναι ένα από τα πιο ενημερωμένα συμβούλια νέων πάνω σε θέματα που αφορούν στη νέα γενιά και γενικότερα τους θεσμούς και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Το έπαθλο για τους νικητές, ήταν ένα ταξίδια στις Βρυξέλλες, από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Στη βελγική πρωτεύουσα - έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μετέβη ο πρόεδρος του ΤΟ.ΣΥ.Ν. Αμαρουσίου ο οποίος είχε συναντήσεις με Έλληνες ευρωβουλευτές και παράλληλα ξεναγήθηκε στους χώρους του Ευρωκοινοβουλίου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη θερμά τους νέους που εκπροσώπησαν το Συμβούλιο νέων του Δήμου, επισημαίνοντας τα εξής: «Αξίζουν συγχαρητήρια στους νέους της πόλης μας που διακρίθηκαν σε έναν τόσο δύσκολο και σημαντικό διαγωνισμό, αποδεικνύοντας ότι οι νέοι σήμερα έχουν και οράματα και ιδανικά, αλλά χρειάζονται ευκαιρίες για να τα εκφράσουν και να ακουστεί η φωνή τους. Η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό του Τοπικού Συμβουλίου Νέων του Αμαρουσίου με διάθεση να ενισχύσει και να στηρίξει το έργο που ήδη προσφέρει στους νέους της πόλης μας».

1 σχόλιο: